Pirátský názor: Jižní listy – Říjen 2024

Zářijové pustošivé povodně ustoupily. Lidi v zasažených místech čeká mimořádně těžké období. Jakým způsobem by podle vás mohl v následujících dnech a týdnech pomoci náš městský obvod?

„Pirátský názor“ je odpověď Pirátů z Jihu na pravidelnou měsíční otázku redakce Jižních listů. Rozsah článku je redakcí striktně omezen.

Obvod učinil již mnoho kroků – o celé situaci informuje, založil materiální sbírku, podpořil dobrovolné hasiče a technické služby pomáhají odstraňovat následky povodní jak u zasažených lidí, tak v obvodě jako takovém. Jinde jsou na tom ještě hůř, proto by moc pomohlo, kdyby každý, kdo má trochu volného času a možností, přidal ruku k dílu i jinde v Ostravě nebo dalších městech.

Obvod by dále mohl nabídnout lidem, kteří přišli o domov, dočasné ubytování v městských bytech. Je potřeba vytvořit preventivní plány pro různé krizové situace, specifické pro náš obvod a stejně tak dlouhodobý plán obnovy infrastruktury včetně možných finančních nákladů.

Děkujeme dobrovolným hasičům, složkám IZS a všem dalším, že pomáháte a doufáme, že se život nejen na Jihu vrátí brzy do normálu.

Zdroj: Jižní listy – Říjen 2024